BITÀCOLA

Professora: Inma Benedico


Hola! 

Estic en un armariet d'un vaixell o bé d'un avió. Jo sé tot el que passa o el que ha passat i també qui ho fa; per saber-ho tu m'has de trobar i llegir-me, sóc com un diari de viatge. Jo tinc la història del navengant o del pilot, de la tripulació o del viatge. Per trobar la història d'un vaixell enfonsat o d'un avió estrellat m'has de trobar i ho sabràs tot. Què sóc? 

Sóc una bitàcola!

Antigament, quan els vaixells no tenien pont de comandament cobert, se solia guardar a l'interior de la bitàcola l'anomenat quadern de bitàcola, el qual s'usava per designar un registre escrit de les accions que es duien a terme en cert treball o tasca. Aquest quadern de bitàcola inclou tots els esdeveniments que van tenir lloc durant la realització d'aquesta tasca, les fallades que es van produir, els canvis que es van introduir i els costos que van ocasionar. El quadern de bitàcola és un quadern en el qual estudiants, dissenyadors i treballadors d'empreses en general, entre d'altres, desenvolupen el seu treball, anoten qualsevol informació que considerin que pot resultar útil per al seu treball. 

Imatges relacionades amb la bitàcola i el quadern de bitàcola: 


Bitàcola (armariet)

Quadern de bitàcola
Text realitzat i il·lustrat per l'alumna Victòria Espinosa, 1r ESO B


HOLA, SOM EL GRUP BITÀCOLA!

17/09/14 - Ens coneixem i fem els grups
22/10/14 - Estudiem el litoral de Canet com a ecosistema
12/11/14 - Visitem el Centre d'Interpretació de la Barcelona World RaceEQUIPS COOPERATIUS


IMAGINÀRIUM

Tripulació: Júlia Torrus (capitana), Pol Blesa (nostramo o contramestre), Marc Gràcia (oficial de pont o pilot), Victòria Espinosa (oficial de comunicacions), Lorena Aranda (grumet).
Logotip:


Títol del projecte de recerca: L'origen de la Humanitat
Pregunta que volem respondre: Quin ha estat l'origen de la Humanitat?
Conclusions: Hem après que hi ha diferents teories sobre l'origen de la vida: les teories creacionistes, la Panspèrmia, teories de generació espontània i teories evolucionistes. La teoria que més ens ha agradat ha estat la creacionista perquè hem descobert que les teories són diferents en funció de la cultura. 


CANET FAUNA

Tripulació: Carlos Martínez (capità), Harel Bono (oficial de pont o pilot), Joan Joaquim Bagà (nostramo o contramestre), Iman Sadouki (ofical de comunicacions), Marc Sánchez (grumet). 
Logotip:


Títol del projecte de recerca: La flora i fauna de Canet de Mar
Pregunta que volem respondre: Quantes espècies de planets i animals hi ha al litoral de Canet? 
Conclusions: A Canet podem trobar pi pinyoner, alsina surera, pi pinastre, arboç, lledoner, eucaliptus, plataners i garrofers. 

ELS REIS DELS 7 MARS

Tripulació: Pau Torio (capità), Aaró Fornos (ofical de pont o pilot), Franco Lorenzo (oficial de comunicacions).
Logotip:Títol del projecte de recerca: Els mitjans de transport
Pregunta que volem respondre: Com s'ha desplaçat l'ésser humà en la seva història?
Conclusions:L'ésser humà es va començar a desplaçar a peu i amb el pas del temps ha anat utilitzant materials i inventant diferents màquines per desplaçar-se. 

LOS LEONES PERFECTOS

Tripulació: Brenda Juan (capitana), Víctor Carricondo (nostramo o contramestre), Víctor Jiménez (oficial de pont o pilot), Iria Ribas (ofical de comunicacions).  
Logotip:
Títol del projecte de recerca: Què és la Barcelona World Race?
Pregunta que volem respondre: Com es va originar la regata Barcelona World Race?
Conclusions: La Barcelona World Race és una regata que va començar l'any 2007, la regata comença i acaba a Barcelona i els vaixells han de donar la volta al món a vela amb dos tripulants.