Creiem que la platja podria haver estat més neta, per això necessitem que no tireu els residus al terra sinó a les brosses. De totes maneres, la millor estratègia és reduir.
El dia 6 de maig del 2015 els alumnes de 1r d’ESO vam anar a la platja de Canet de Mar. Aquest dia és típic netejar alguna zona del poble per tal que quedi ben net i sense residus que contaminin. Ho fan per tota Europa. A nosaltres ens van venir a gravar un noi d’una productora de cinema i dos o tres tècnics de l’agència de residus, que ens ajudaven a saber on anava cada cosa. Ens van donar guants i bosses per abocar la deixalla. Ens vam distribuir en tres grups. A cada un li tocava netejar una zona de la platja. Al nostre grup li va tocar netejar des de la part del Neptú fins a l’estació del tren de Canet. Havíem d’anar recollint totes les escombraries i deixar la platja més neta. A la zona de la riera vam trobar moltes coses: plàstics, papers, cigarretes, burilles, compreses, llaunes... Més tard, un alumne va trobar una carmanyola amb el dinar i una forquilla a dins. També van aparèixer unes galetes. Vam trobar dos ninos, un era un cotxe i l’altre un superheroi que hem reutilitzat. Hi havia una gran quantitat de plàstics, ampolles, llaunes, paperets, cigarretes, paper d’alumini, pals de piruletes, brides... En acabar vam tornar al punt de trobada, a l’estàtua de Neptú. Allà cada grup pesava el que havia recollit. Nosaltres vam ser els que més en vam recollir, cinc quilograms i quaranta grams. Llavors, ho havíem de separar segons si era paper, envasos, vidre, rebuig, o altres per saber que era el que més s’havia trobat i enviar-lo a les plantes de reciclatge. De vidre només vam trobar una ampolla. El que més llencen els habitants de Canet són: les cigarretes, les ampolles i les llaunes. Seguidament vam marxar cap a l’institut. Va ser un dia en que vam actuar pel medi ambient, però recollir els residus a la majoria de gent no li va fer gaire gràcia. Creiem que la platja podria haver estat més neta, per això necessitem que no tireu els residus al terra sinó a les brosses. De totes maneres, la millor estratègia és reduir.
CLEAN UP DAY Per a mi, el Clean up Day era una cosa nova ja que mai no havia anat a la platja per netejar-la i molt menys per obligació. Però quan dic això de per obligació no us penseu que vaig tenir sentiments negatius si no que van ser positius. Quan vaig arribar a la platja i vaig veure tota aquella brossa em vaig desanimar una mica perquè l’esser humà representa la destrucció de la Terra però quan vam netejar tota la platja vaig veure que l’esser humà també té la intenció de salvar la Terra per molt brut que sigui. La Terra encara pot ser un planeta meravellós si no el contaminem o sigui per dir-ho d’alguna forma, encara hi ha un raig d’esperança gràcies a les persones que tenen la intenció de salvar-la.
Si les persones tracten la Terra bé no es farà malbé. La esperança existeix o la creem?
Creiem que la platja podria haver estat més neta, per això necessitem que no tireu els residus al terra sinó a les brosses. De totes maneres, la millor estratègia és reduir.
ResponEliminaLaura Ripoll, Albatros 1r d’ESO A
EUROPEAN CLEAN UP DAY
ResponEliminaEl dia 6 de maig del 2015 els alumnes de 1r d’ESO vam anar a la platja de Canet de Mar.
Aquest dia és típic netejar alguna zona del poble per tal que quedi ben net i sense residus que contaminin. Ho fan per tota Europa.
A nosaltres ens van venir a gravar un noi d’una productora de cinema i dos o tres tècnics de l’agència de residus, que ens ajudaven a saber on anava cada cosa.
Ens van donar guants i bosses per abocar la deixalla.
Ens vam distribuir en tres grups. A cada un li tocava netejar una zona de la platja. Al nostre grup li va tocar netejar des de la part del Neptú fins a l’estació del tren de Canet.
Havíem d’anar recollint totes les escombraries i deixar la platja més neta.
A la zona de la riera vam trobar moltes coses: plàstics, papers, cigarretes, burilles, compreses, llaunes...
Més tard, un alumne va trobar una carmanyola amb el dinar i una forquilla a dins. També van aparèixer unes galetes.
Vam trobar dos ninos, un era un cotxe i l’altre un superheroi que hem reutilitzat.
Hi havia una gran quantitat de plàstics, ampolles, llaunes, paperets, cigarretes, paper d’alumini, pals de piruletes, brides...
En acabar vam tornar al punt de trobada, a l’estàtua de Neptú. Allà cada grup pesava el que havia recollit. Nosaltres vam ser els que més en vam recollir, cinc quilograms i quaranta grams.
Llavors, ho havíem de separar segons si era paper, envasos, vidre, rebuig, o altres per saber que era el que més s’havia trobat i enviar-lo a les plantes de reciclatge.
De vidre només vam trobar una ampolla. El que més llencen els habitants de Canet són: les cigarretes, les ampolles i les llaunes.
Seguidament vam marxar cap a l’institut.
Va ser un dia en que vam actuar pel medi ambient, però recollir els residus a la majoria de gent no li va fer gaire gràcia.
Creiem que la platja podria haver estat més neta, per això necessitem que no tireu els residus al terra sinó a les brosses. De totes maneres, la millor estratègia és reduir.
Laura Ripoll, Albatros 1r d’ESO A
CLEAN UP DAY
ResponEliminaPer a mi, el Clean up Day era una cosa nova ja que mai no havia anat a la platja per netejar-la i molt menys per obligació. Però quan dic això de per obligació no us penseu que vaig tenir sentiments negatius si no que van ser positius.
Quan vaig arribar a la platja i vaig veure tota aquella brossa em vaig desanimar una mica perquè l’esser humà representa la destrucció de la Terra però quan vam netejar tota la platja vaig veure que l’esser humà també té la intenció de salvar la Terra per molt brut que sigui.
La Terra encara pot ser un planeta meravellós si no el contaminem o sigui per dir-ho d’alguna forma, encara hi ha un raig d’esperança gràcies a les persones que tenen la intenció de salvar-la.
Si les persones tracten la Terra bé
no es farà malbé.
La esperança existeix o la creem?
per Mohamed Zekhnini, Albatros, 1r ESO A